Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Lijkt het je leuk om ijsklontjes te smokkelen,  je over één touw boven een sloot voort te bewegen, een race te houden met je eigen gemaakte kar of je eigen eten te koken op een houtvuur? Kom dan kijken bij de scouts van Olivier van Noort!

Wat zijn de scouts?

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar oud. Bij de scouts ligt veel nadruk op zelfstandigheid. Bij veel activiteiten gaan de scouts in vaste groepjes (ploegen) zelf aan de gang onder leiding van de oudste scouts: Hun PL (ploegleid(st)er) en hun APL (assistent ploegleid(st)er). Activiteiten die de scouts doen zijn bijvoorbeeld: je eigen katapult pionieren, hike, geld verdienen tijdens een beursspel of een ei bakken op een zelfgemaakt kookstel.

Kampen

Naast de gewone opkomsten zijn er ook kampen. Dit kan een weekendkamp zijn met alleen de scouts van Olivier van Noort, waarbij je met elkaar zelf een keuken moet maken, tent opzetten en zelf voor het eten moet zorgen. Maar er kan ook een weekendkamp gehouden worden met scouts uit de hele regio, zodat je ook scouts van andere scouting groepen ontmoet. Als afsluiting is er ieder jaar een zomerkamp. Hierbij gaan de scouts in of net buiten Nederland een week kamperen.

Kan ik zomaar komen kijken?

Er is momenteel geen wachtlijst bij de scouts. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om te kijken. Aspirant-leden mogen drie keer vrijblijvend kijken. Als je na deze drie keer lid wil worden kan dat. De opkomst tijden van de scouts zijn van 14.00 tot 17.00.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met het scouts team.

Scoutswet
Een scout trekt er samen met andere op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.
Een scout is behulpzaam respecteert zichzelf en anderen.


Stuur een bericht naar de scouts

Even in het kort

Wat: De scouts

Voor wie: Jongeren van 11 t/m 15 jaar

Wanneer: Elke zaterdag van 14:00 - 17:00 uur

Waar: Honingerdijk 100b


Leiding:

Stephan (teamleider)
Berber
Geke
Jaap
Louise
Luuk
Marleen
Xem