Bevers wie zijn dat? En Hotsjietonia wat is dat nu weer? En wie is Stuiter dan wel? Dat zal duidelijk worden na het lezen van dit stukje.

De bevers van Olivier van Noort komen elke zaterdag bij elkaar. Bevers is de naam voor de groep jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar. Ze zijn herkenbaar aan hun rode beverblouse voorzien van de afbeelding van Stuiter. Stuiter is een bever van 6 jaar die elke zaterdag komt spelen in Hotsjietonia.

Hotsjietonia is een dorp waar mensen als Rebbel en Stanley Stekker wonen. Elke week beleven ze de leukste, spannendste en gekste avonturen, Samen met Stuiter! Elke zaterdagmorgen van 10.30 uur tot 12.30 uur spelen de Bevers in en rondom onze groepshuis.

In Hotsjietonia wonen de volgende mensen :
 • Stuiter Stuiter zelf woont niet in Hotsjietonia, maar gaat er wel graag spelen. Net zoals alle bevers houdt Stuiter van spelen en is graag actief bezig.
 • Rozemarijn Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze kan soms een beetje overbezorgd zijn.
 • Professor Plof Hij is een beetje een verstrooide professor, hij doet graag experimentjes maar mag dat alleen maar in de kas doen! Hij is getrouwd met Rozemarijn en ze wonen samen.
 • Keet Kleur Ze is een echte kunstenaar en houdt van knutselen, verven en dingen versieren. Maar ze kan stiekem ook een beetje ondeugend zijn als haar moeder niet kijkt!
 • Fleur Kleur Fleur is de moeder van Keet en ze wonen samen in een heel bijzonder huis. Net als haar dochter houdt ze van kunst en ook van verhalen vertellen. Ook heeft ze heeft haar eigen naaiatelier!
 • Noa Is zonder twijfel de rustigste inwoner van Hotsjietonia. Ze houd van lezen, thee en doet veel aan yoga. Bij haar kun je lekker tot rust komen!
 • Stanley Stekker Hij is een echte technoman, alles kan hij maken! Als een ware uitvinder kun je hem dagen achter elkaar bezig zien met een nieuwe uitvinding. Wel is hij stiekem verliefd op Noa!
 • Bas Bos Deze stoere vent is boswachter en weet echt alles over de natuur. Hij is dan ook veel in het bos te vinden. Soms kan Rebbel hem dagen niet vinden!
 • Rebbel Zij is helemaal gek op dieren. Logisch, want ze is een echte boerenmeid met koeien! Ze is met Bas Bos getrouwd en ze wonen in een boswachtershuisje.
 • Sterre Stroom Sterre is een stoere meid die helemaal thuis is op het water. Samen met haar broer Steven maken ze vaak verre reizen.
 • Steven Stroom De broer van Sterre houdt wat minder van al die stoere dingen. Liever zit hij veilig op zijn woonboot waar hij speurtochten kan plannen. Zo weet hij zeker dat ze veilig genoeg zijn!

Zoals je ziet doen we diverse dingen van spelletjes, hutten bouwen, speurtochten tot koken en bakken. Soms gaan we ook naar het bos om daar te spelen. Bij dit alles maken we veel gebruik van fantasie en thema’s. Verder hebben we minstens een keer per jaar een beverweekend, waarbij we met z’n allen een nachtje in groepshuis blijven logeren. Ook hebben we meestal eens per jaar vriendjes-vriendinnendag en een beverdisco.

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie of vragen? Neem gerust contact met ons op door hier te klikken.

Stuur een bericht naar de bevers

Even in het kort

Voor wie:
     Kinderen van 5 t/m 7 jaar

Wanneer:
     Zaterdag van 10:30 - 12:30 uur.

Waar:
     Honingerdijk 100b, Rotterdam

Leiding:
     Maaike (teamleider)
     Danique
     Lachnan
     Louise
     Naomi
     Orsine
     Roshni
     Shushilla