Waarom een uniform.

Net als bij sportverenigingen hebben we bij Scouting speciale kleding, namelijk de Scoutfit. Deze kleding kan tegen een stootje en laat zien bij welke speltak een lid zit. Maar het vertelt ook andere scouts bij welke groep en regio je hoort. Tijdens de opkomsten, groepsactiviteiten en kampen dragen we altijd deze kleding. We vinden het belangrijk dat het er netjes uitziet en altijd compleet is na het installeren bij de speltak.

Waar bestaat de Scoutfit uit?

De Scoutfit bij Olivier van Noort heeft drie onderdelen: een blouse, groepsdas met dasring en de insignes. Verder dragen we het liefst een donkere spijkerbroek. We raden aan om altijd een oude (spijker)broek en schoenen aan te trekken naar scouting. Kleding kan vies worden en we dragen geen verantwoording voor het onbruikbaar worden ervan. 
Onderstaande links komen meteen uit bij het artikel in de Scoutshop.

We hebben een eigengemaakte groepsdas en dasring. De groepsdas en dasring zitten bij het installatiepakket als je geïnstalleerd wordt als lid van de speltak. Wil je een extra das of dasring dan kun je die bij onze groep bestellen. 
Het installatiepakket bestaat uit:

  • groepdas
  • dasring
  • installatieteken
  • speltakteken
  • regiobadge
  • naambandje

2e kans.

Na het overvliegen heb je meestal een blouse over. Gooi deze niet weg maar geef deze een 2e kans. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een nieuwe scoutfit aan te schaffen. Wij willen graag helpen door jouw scoutfit een 2e kans te geven. Schenk ons jouw scoutfit: wij zorgen ervoor dat deze er weer tip top uit komt te zien. Wij halen de badge er van af en wassen de schoutfit. Controleren of alle knoopjes er nog op zitten en zetten deze indien nodig er aan.
2e kansjes zijn bij de teamleiders te vinden. Daar zijn ze voor een symbolisch bedrag te betellen.

Scoutshop.

Mocht je producten uit de Scoutshop (online) willen kan je deze ook aanschaffen hij de Scoutshopwinkel in Capelle aan den IJssel. Bestel bij voorkeur niet online, maar ga langs de shop om je uniform te passen. Hier krijg je een goed advies wat het beste is om aan te schaffen. Mocht je liever online willen bestellen mail je bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor maandag 17.00 uur besteld is vrijdags af te halen in de Scoutshop. Alleen op deze wijze van bestellen houden we de Scoutshop in Capelle aan de IJssel.
De vrijwilligers van de Scoutshop hebben jarenlang ervaring met scouting en helpen je graag op weg.
Wil je zeker weten of het aanwezig of op voorraad is, neem dan vooraf even contact met ze op. 
     's Gravenweg 101
     2902 LE Capelle aan den IJssel
     010 - 47 72 39 5