Login
> > >

Welpen

Wat zijn Welpen? 

Zit je in groep 4, 5, 6 of 7 van de basisschool? Dan heb je geluk, want dan kun je met de Welpen de jungle in! Het Welpenspel is gebaseerd op het wereldberoemde Jungleboek en gaat over de avonturen van Mowgli, een jongetje dat in de rimboe door een wolvenfamilie wordt grootgebracht. 

Wat doen we bij de Welpen?

De Welpen beleven elke week verschillende avonturen zoals boomklimmen, met kompas speurtochten lopen, EHBO leren, broodjes bakken boven een kampvuur en nog veel meer. Een paar keer per jaar gaan de Welpen op een kampje, op ons eigen clubhuis of misschien zelfs ergens anders! Met pinksteren gaan de we samen met de Bevers, Scouts en Explorers een weekend op pinksterkamp en de eerste week van de zomervakantie gaan we een week op zomerkamp, super leuk! Meer weten? De Welpen komen elke week bij elkaar in het clubhuis op de Honingerdijk. Elke zaterdag tussen 14:00 en 17:00 spelen de Welpen in de Rimboe.

De welpen leiding bestaat uit Mang, Hathi, Chill, Raksha, Baloe, Bagheera en Jacala. Voor meer informatie kunt u bellen naar Mang (Mick) 06-43527782.

Wat dragen de Welpen?

De Welpen hebben een uniform, dat bestaat uit:

  • de groene welpenbloes 
  • de Olivier van Noort-das (alleen te koop op de groep)
  • een dasring

Omdat we zo veel mogelijk ontzettend leuke dingen buiten doen kunnen spullen vies worden. Sterker nog, dat garanderen we! Daarom dragen we geen verantwoording voor het onbruikbaar worden van kleding. Neem dus zeker geen waardevolle spullen mee!

Planning

 

september

zaterdag 9 september van 14:00 tot 17:00 op het clubhuis
Weer een gewoon gezellig opkomst waarbij de bevers die binnenkort komen overvliegen komen kijken! Daarnaast voor onze overvliegende welpen hun laatste opkomst bij de welpen, snik! 

 

zaterdag 16 september van 13:00 tot 16:00 Overvliegen!
Vandaag zullen Amira, Danique, Samuel, Liemliem, Jorrit, Jullian, Anwaar, Yaden, Liam, Joël en Xem overliegen naar de scouts! We verzamelen om 13:00 bij de Rozenburglaan 22, 3062 ED (Kaart) het duurt tot 16:00, ophalen aan de overkant van de weg, aan de plas (Kaart).  De ouders van de overvliegers zijn daar om 15:00 van harte welkom om te zien hoe hun kroost overgaat naar de volgende speltak!

 

zaterdag 23 september van 14:00 tot 17:00 op het clubhuis
Fantastische opkomst, met een hele nieuwe groep!

 

zaterdag 30 september van 11:15 tot 13:45 bij Pathé Schouwburgplein
We gaan met de Regio (veel welpengroepen van Rotterdam) naar de originele Jungleboek-film in de bioscoop! We verzamelen buiten, op het Schouwburgplein (Kaart) Meldt je van te voren af als je niet kunt, we moeten namelijk kaartjes kopen!

 

oktober

zaterdag 7 oktober van 14:00 tot 17:00 op het clubhuis
Vandaag gaan we alle nieuwe welpen installeren. Zorg dat je een groene welpenblouse aanhebt, dan zorgen wij voor een groepsdas en je eerste insignes als welp bij onze groep! Je ouders mogen komen kijken, en daarna volgt meteen de oudermiddag voor alle ouders. Daarbij vertellen wij wat over wat jullie allemaal kunnen verwachten dit jaar en beantwoorden we al jullie vragen. Installeren zal zijn vanaf 15:30 en dan willen we rond 16:00 beginnen met de oudermiddag.

 

zaterdag 14 oktober van 14:00 tot 17:00 op het clubhuis
Superleuke opkomst met Baloe 

 

zaterdag 21 oktober hoogstwaarschijnlijk geen opkomst vanwege de jotihunt (helaas alleen voor leiding!)

 

zaterdag 28 oktober van 14:00 tot 17:00 op het clubhuis
Fantastische opkomst met Bagheera

 

Zaterdag 24 juni - Afsluiting incl. eten (tijden volgen nog)vrijdag 3 november tot en met zondag 5 november Herfstkamp!
Traditioneel sluiten wij het seizoen af met alle welpen en welpenouders. Exacte tijden en wat we gaan doen volgt nog.

 

november

vrijdag 3 november tot en met zondag 5 november Herfstkamp!
Traditioneel sluiten wij het seizoen af met alle welpen en welpenouders. Exacte tijden en wat we gaan doen volgt nog.

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd