Login
> > >

Wie zijn wij ?

Scouting Olivier van Noort is een actieve scoutinggroep in Rotterdam Kralingen. Ons clubhuis ligt aan de Honingerdijk, naast het Excelsiorstadion, de speeltuin Kralingen en het Arboretum Trompenburg.

 

Vrijwilligers 

We hebben momenteel ruim 70 jeugdleden en we hebben ook een groep enthousiaste vrijwilligers. Vaak al langere tijd verbonden aan de groep, als jeugdlid en/of vrijwilliger. Naast leiding kennen we ook vrijwilligers die de groep op een andere manier ondersteunen. Denk aan de bestuursleden, klussers, kookstaf tijdens kampen, materiaalbeheerder, webmaster en redactie van de Nieuwsflits etc.

 

Scouting iets voor jou?

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Of wil je ons op een andere manier ondersteunen? Dan is Scouting Olivier van Noort op zoek naar jou! Ga naar deze pagina om je op te geven of stuur een e-mail naar info@oliviervannoort.nl. 

 

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een veilige omgeving is belangrijk. Zeker binnen Scouting waar je met minderjarigen werkt. Dit betekent dat naast de aanwezigheid van een fysiek veilige (speel)omgeving en veilige materialen, alle leden zich ook veilig moeten kunnen voelen.

Misbruik is een lastig onderwerp. Geen enkele Scoutinggroep hoopt dat het gebeurt. En juist daarom is het van belang dat erover gesproken wordt en dat er maatregelen worden genomen om de kans op ongewenst gedrag zo klein mogelijk te maken. Door het verplicht stellen van de VOG voor al onze leidinggevenden stralen wij, Scouting Olivier van Noort, uit dat we dit onderwerp serieus nemen. Wij willen daar geen concessies in doen.

Een VOG wordt uitgegeven door het ministerie van justitie. Voor meer informatie zie https://www.justis.nl/producten/vog/ 

Op dit moment (status januari 2015)  hebben al onze actieve leidinggevenden en bestuursleden aan  deze voorwaarde voldaan. Nieuwe vrijwilligers worden pas ingeschreven als een VOG is overlegd.

Als extra aandachtspunt heeft de groepsraad van Scouting Olivier van Noort een gedragsprotocol opgesteld. Meer informatie hierover kunt u nalazen in deze pdf.

 

Foto’s en mediagebruik

Tijdens de opkomsten kunnen foto’s en filmpjes worden gemaakt. Deze worden geplaatst op onze website en in onze Nieuwsflits. Ook hiermee gaan we zorgvuldig om. Heeft u bezwaar tegen publicatie dan kunt u dat schriftelijk melden bij het bestuur.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!